Тръмп: Черна гора може да подпали Трета световна война; Подгорица се защити

Свят

19-07-2018, 18:02

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Тръмп е най-странният президент на САЩ, заяви бивш президент на Черна гора

В телевизионно интервю Доналд Тръмп заяви, че Черна Гора може да доведе до Трета световна война. На въпрос на интервюиращия "Защо моят син трябва да бъде изпращан в Черна гора да я защитава от атака", Тръмп отговори: "Разбирам това, което питаш. И аз си задавам същия въпрос. Черна гора е малка страна с много силен народ. Те са много силен народ, те са много агресивен народ. Те могат да покажат агресивност и, честито, ние сме в Трета световна война", заяви Тръмп за Fox News, където коментира НАТО.

Черна гора се защити. В съобщение на правителството се отбелязва, че Черна гора "допринася за мира и стабилността не само на европейския континент, но и по света, заедно с американските войници в Афганистан".

"Черна гора е горда с историята, традицията си и мирните си политики, които водят до позицията на стабилизираща държава в региона и единствената страна, в която не е имало война по време на разпадането на бивша Югославия", допълват властите.

Не толкова дипломатичен обаче бе бившият президент на Черна гора Ранко Кривокапич, който заяви пред BBC,  че Тръмп е "най-странният" американски президент в историята. "С такъв президент, с познанията му във външната политика, кой знае какво ще се случи? Външната политика не е най-силната му страна", коментира Кривокапич.