Фандъкова: Тази година реконструкциите в София са най-мащабни

Общество

19-07-2018, 11:24

Снимка:

Facebook

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Фокусът са ул. "Граф Игнатиев" и храм "Св. Александър Невски"

Тази година София реализира много сериозни и мащабни проекти за реконструкция на инфраструктурата си, заяви пред БНТ кметът Йорданка Фандъкова. Според нея двата най-големи проекта са тези за реконструкцията на улица "Граф Игнатиев" и площада около храм-паметника "Св. Александър Невски".

Столичният кмет потвърди, че вече е пуснато движението по булевард "Тодор Каблешков" в участъка при кръстовището с булевард "Цар Борис III". Участъкът също е разширен, за да облекчи движението.

За един уикенд ще се затвори обърнатото движение по бул. "Васил Левски" от "Граф Игантиев" до Ректората, за да се положи последния слой носещ асфалт, посочи кметът на София. С асфалт се подменя паважа и по бул. “Пенчо Славейков“ при кръстовището с бул. “Прага“ заради тежкото движение.

"Работи се активно", увери Фандъкова и добави, че ремонтите продължават.  От днес започват ремонтните дейности за разширяването на булевард "Монтевидео" в квартал "Овча купел". За кварталните улици програмата също е много сериозна, като там ще се наблегне на тротоари и осветление.

Кметът на София благодари на гражданите за проявеното търпение и съобразяването със затрудненията в трафика.