Броени часове до отпадането на извънредното положение в Турция - bulgaria.utre.bg

Броени часове до отпадането на извънредното положение в Турция

18 юли 2018, 15:45 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Facebook

Нов закон обаче въвежда строги мерки за сигурност

Точно в 01:00 часа ще приключи извънредното положение в Турция. Всъщност властите няма да се налага да го отменят, а просто няма да го удължат. Извънредното положение в южната ни съседка бе въведено след опита за преврат срещу президента Реджеп Ердоган. По принцип то действа три месеца, но от въвеждането му досега бе удължавано 7 пъти.

По време на капанията си за президентските избори Ердоган обеща да отмени извънредното положение.

Правителството обаче внесе предложения за строги мерки. Според опозицията този закон на практика замества напълно извънредното положение.

Предложенията в законопроекта са да се запази правото на властите да уволняват държавни служители, за които се смята, че имат връзка с терористични организации. Протестите и масовите събирания ще се забраняват след залез слънце.

Местните власти ще могат да забраняват на лица да навлязат или напускат определен район в продължение на 15 дни поради съображения за сигурност. Човек може да бъде задържан в рамките на 48 часа до 4 дни в случаи на множество нарушения.

 Коментари (2)

Потребител
муспи
Бойко Борисоф, президенто Радеф и Цецо Цереуто са дали ултиматум: Ако само косъм падне от главата на султана, турция да се счита във война с България!
18 юли, 22:13 ч.
Потребител
муспи
Бойко Борисоф, президенто Радеф и Цецо Цереуто са дали ултиматум: Ако само косъм падне от главата на султана, турция да се счита във война с България!
18 юли, 22:04 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета