Цялото БСП на протеста на „животновъдите“, провокации и блъскане с полицията (СНИМКИ)

Корнелия Нинова застана рамо до рамо с „вечния протестиращ“ Йоло Денев. Момчета, облечени целите в черно, крещяха "еничари" на полицаите

Цялото БСП и граждани, нямащи нищо общо с животновъдния сектор, се изсипаха на протест на „животновъдите“ пред Министерски съвет. Докато легитимните представители на бранша бяха вътре в сградата на правителството и разговаряха с властите, провокатори в редиците на протестиращите успяха да влязат в стълкновение с полицията.

В схватката участваха млади мускулести момчета, облечени в черно, каквито на практика се появяват на всеки един организиран протест, целящ предизвикване на напрежение и бой с полицията. Те крещяха „еничари“ към служителите на реда и се опитаха да пробият полицейския кордон със сила.

Начело на демонстрантите, които сами масово признаваха пред медиите, че те лично нямат животни, но „иначе ги подкрепят“, застана ръководството на БСП. Председателката Корнелия Нинова гордо позира до „протестиращ Номер 1“ на държавата Йоло Денев, който участва във всяка една демонстрация от години и дори беше едно от лицата на протестите срещу Кабинета „Орешарски“. Нинова за пореден път повтори неистината, че чума няма.

 

Сименон Караколев, съпредседседател на Асоциацията на овцевъдите и козевъдите категорично подчерта, че от бранша не искат нито оставката на правителството, нито разпускане на парламента, нито смяна на политическата система. Други лица, включили се в протеста обаче заплашиха с гражданско неподчинение ако кабинетът не подаде оставка „до час“.