Томислав Дончев: Едва ли разумни хора вярват на конспиративни теории за садисти на ДС

Нужни са решителни мерки с чумата, за да не се стигне до по-големи загуби

„Мерките за борба със заразата трябва да бъдат решителни, защото в противен случай загубите могат да бъдат много по-големи“, това посочи в пост във Фейсбук вицепремиерът Томислав Дончев и предупреди, че загубите могат да засегнат износ на месо и че има опасност от разпростиране и проникване на чумата в Европа.

„Едва ли човек със съхранен разум би повярвал, че садист на държавна служба избива добитъка на хората, за да им навреди, да ги прогони или в името на някоя конспиративна цел“, категоричен е Дончев.

 Той смята, че е трябвало да бъде обяснено по-добре на всички за проблема. „При ясна и категорична информация българите биха разбрали и подкрепили мерките. Когато има дефицит на публични аргументи, когато в същото време видите стопани, които страдат и бранят добитъка си, не е трудно емоционално да вземете страна“, пише вицепремиерът.  Дончев е категоричен, че загубата на животно е огромна за стоманите.

И категорично осъжда заиграването със страховете на хората: „Опитите за политическа злоупотреба няма да коментирам. Отделен въпрос са фалшивите новини по темата. Въпреки че са лишени от особена логика, те успяват да вкарат в емоционален резонанс няколко публични опасения – евтаназиране на животни, обезлюдяване, бежанци и дори Истанбулска конвенция!!!???“