Подкрепата на Тръмп към Русия била „грешка на езика“ - bulgaria.utre.bg

Подкрепата на Тръмп към Русия била „грешка на езика“

18 юли 2018, 09:45 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Фейсбук

Вярвам на разузнаването в САЩ, заяви ден след визитата американският президент

С „грешка на езика“ американският президент Доналд Тръмп се опита да се измъкне от вълната от критики, които понесе след срещата си с руския държавен глава Владимир Путин. След разговорите на двамата лидери, Тръмп защити Русия срещу твърденията за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. Американският държавен глава опроверга американското разузнаване. На въпрос дали вярва на собствените си служби или на руския президент, Тръмп заяви: „Президентът Путин казва, че не е Русия. А аз не виждам защо да е тя.“
Ден по-късно той каза друго. Станало е недоразумение и то дошло от желанието му да използва "двойно отрицание" в изречението си, съобщи The New York Times. „Казах думите "би била" вместо "не би била", обяснил Тръмп пред репортери в Белия дом. "Изречението трябваше да е: "Не виждам причина, поради която не би била Русия", допълнил американският държавен глава. И заявил, че напълно вярва и подкрепя разузнавателните служби на САЩ и приема техните заключения. По думите му руските действия не са повлияли на резултатите от вота.Коментари (1)

Потребител
муспи
Този Тръмп има всичките качества да работи в българския политически елит. Пречи му само бичето телосложение, което потапя в завист Соломон Паси. Но синедриона може да го командирова тук, предвид на задаващото се окончателно документиране на Обетованата земя - от Дунава до Беломорието и от Вардаро до Черноморието.
18 юли, 22:12 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета