Подписваме меморандум за разбирателство в сферата на младежта с Иран - bulgaria.utre.bg

Подписваме меморандум за разбирателство в сферата на младежта с Иран

17 юли 2018, 14:57 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с иранския посланик

България и Иран ще подписват меморандум за разбирателство в сферата на младежта. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с временно управляващия посолството на Ислямска република Иран Н. Пр. Хасан Дотаги, съобщават от Министерството на младежта и спорта.

Двамата обсъдиха подписването на меморандум за разбирателство в областта на младежта между ММС и иранското Министерство на спорта и младежда. Документът беше изготвен по време на първия мандат на Кралев като министър, но бе спрян без обяснение по време на служебното правителство и сега процедурата е задвижена наново. Идеята е подписването да стане по време на 19-ата сесия на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, която ще се проведе от 17 до 21 септември в София.

Министър Кралев отправи официална покана към иранския министър на спорта и младежта Масуд Солтанифар да посети България заедно с експерти от младежката сфера и след подписване на меморандума да бъдат набелязани конкретни действия на бъдещото сътрудничество.

През 2013 г. пък бе е подписан меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на физическото възпитание и спорта. 

„България и Иран имат отлично сътрудничество в сферата на спорта и аз се радвам, че ще разширим това партньорство с подписването на меморандум и в областта на младежта. Работим добре в спортове като борба, футбол, волейбол и вдигане на тежести и аз използвам случая да Ви пожелая успех на предстоящото Световно първенство по волейбол за мъже, на което България е домакин заедно с Италия“, заяви Кралев.

Н. Пр.  Хасан Дотаги благодари на министъра за отличните условия, които ще бъдат предоставени на иранските волейболисти по време на Световното първенство, а Кралев го покани да наблюдава мачовете на иранския отбор в родния му град Варна.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета