Валентин Радев: Постигнахме 100% успех в сигурността на европейските граждани

Постигнахме 100% успех в приоритета за сигурността на европейските граждани. Такава увереност изрази вътрешният министър Валентин Радев на кръгла маса в парламента, отчитаща успехите в сигурността по време на Председателството.

„Всички европейски държави ни признаха, че ние се справяме много добре с охраната на най-чувствителната сухопътна граница в Европа, каквато е границата европейската между България и Турция“, обясни Радев.

Над 27 хиляди служители на МВР са отговаряли за охраната по време на европредседателството. Министърът уточни, че над 15 хиляди полицаи са охранявали само НДК.

„България свърши отлична работа“, похвали европредседателството ни Михаил Шпинделегер, който е генерален директор на Международния център за развитие на миграционната политика.

Председателят на комисия по вътрешна сигурност Цветан Цветанов заяви, че иска да благодари на Комисията за трафик на хора, защото „когато говорим за миграционни потоци, за нелегална миграция, няма как да не говорим и за трафика на хора. В немалката си част страната ни беше в една много неблагоприятна ситуация“, обясни шефът на ГЕРБ в парламента. Благодарение на действията им обаче в последния си доклад Държавният департамент на САЩ става ясно, че вече не сме под особено наблюдение.