Белезници за трима, склонявали жени към проституция - bulgaria.utre.bg

Белезници за трима, склонявали жени към проституция

17 юли 2018, 12:46 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    freeimages.com/ Arjun Kartha

Срещу групата са дали показания 7 от жертвите

На трима мъже, които склонявали жени към проституция, са повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура. Бандата действала на територията на София. Участниците са задържани на 12 юли при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.
Тримата мъже започнали незаконния си бизнес в края на 2016 година. Организирали са „клуб“, в които се предоставяли сексуалните услуги. За целта е ползвано жилището, където живеели обвиняемите. Свидетелски показания за престъпната дейност на групата са дали седем от жертвите на сексуална експлоатация, четири от които пред съдия. Доказателства са събрани и със СРС.
При претърсванията в помещения и автомобили, ползвани от групата, са намерени и иззети лаптопи, от които били набирани клиенти чрез обяви в интернет, голям брой мобилни телефони и сим карти, документи, тефтер със списък на клиенти и посещения, както и наркотични вещества. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на всеки от тримата е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от по 5000 лева.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими