Босия не отиде в НС, вътрешният министър и парламентарният шеф отиват у тях

Остави ги да го чакат повече от час!

Николай Колев – Босия не се появи на планираната среща с председателя на Народното събрание. Цвета Караянчева покани протестиращия на разговор по-рано днес, а срещата беше насрочена за 15.30 часа. В нея участие трябваше да вземе и министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Босия обаче ги остави да го чакат близо час.

В крайна сметка беше взето решение да го посетят в дома му. С Караянчева и Радев тръгна и екип на Правителствена болница „Лозенец“. 

„Днес му отправих официална покана, защото смятам че животът е над всичко и тази гладна стачка трябва да спре“, заяви Караянчева. Тя посочи, че няколко пъти е водила кореспонденции с Босия и му е обяснявала, че това, което НС може да направи, не може да удовлетвори неговите искания.

„Поканих и Радев, защото доколкото знам той има някакви сигнали, което иска да бъдат разгледани, макар че инспекторатът на МВР вече ги е разгледал“, обясни тя.

Председателят на парламента посочи че отива в апартамента на Колев с твърдото намерение да го убеди да прекрати стачката си, защото за живота „не може да има никакви пазарлъци. Трябва да има отговорно отношение, аз имам такова“, подчерта тя. 

Караянчева заяви, че с нея ще бъде и екип на правителствена болница, която да го поеме веднага.

По думите й на Босия ще му бъде предложена временна комисия в парламента, той да изложи всички факти и обстоятелства, които има. В комисията ще участват и негови хора, и от неправителствения сектор и в рамките на 1 месец ще излязат със съответните заключения.