Спортният министър и аржентинският посланик обсъдиха предстоящите в Буенос Айрес Младежки олимпийски игри

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с Н.Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба, извънреден и пълномощен посланик на Аржентина в България.

Двамата обсъдиха домакинството на Летните младежки олимпийски игри, които ще се проведат в Буенос Айрес от 6 до 18 октомври. Министър Кралев информира госта си, че до момента България има спечелени 19 квоти на 20 спортисти в 12 вида спорт.

„Убеден съм, че Аржентина ще проведе Младежките олимпийски игри на едно много високо ниво. Очакваме да спечелим още 5 квоти за участие в Игрите. Подготвили сме някои изненади. Имаме изключително талантливо поколение млади спортисти, които могат да донесат успехи на България на Игрите, като Христо Христов - вдигане на тежести, Анна Келман и Татяна Воложанина - художествена гимнастика, Александра Начева - лека атлетика, Едмонд Назарян - борба, Горяна Стоева - бокс, Адриан Андреев - тенис“, каза Кралев.

Н. Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба обяви по време на срещата, че Аржентина е заинтересувана от разширяване на партньорството между двете страни както в областта на спорта, така и на младежта. Той изрази готовност да съдейства за всичко, от което българската делегация би имала нужда по време на престоя си в Буенос Айрес.