Вежди Рашидов дари 3000 лв. за лечението на Надежда Огойска

Общество

15-07-2018, 12:28

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първата дама – как е и как трябваше да бъде

Вече са събрани над 50 хил. паунда и има „Надежда за Надежда“; Деси Радева се включи със стара рокля за 300 лв.

Вежди Рашидов също се включи в инициативата „Надежда за Надежда“. Народният представител от ГЕРБ и бивш културен министър дарява 3000 лева за лечението на тежко болната Надежда Огойска, дъщеря на поетесата Маргарита Петкова. Това беше съобщено от Комисията по културата и медиите в Народното събрание.

Инициативата за помощ на прекрасната Надежда, която има съпруг и деца, успя да привлече хиляди хора в социалните мрежи. Набраната сума за лечението надхвърля 50 хил. паунда, а болната жена вече наистина има шанс за лечение и бъдеще.

Със спорен успех в кампанията популярност потърси и президентската съпруга Десислава Радева. Нейният принос обаче се изчерпа с даряването на носена рокля от гардероба й, която предложи на търг за 300 лв. (ВИЖ ТУК) Циничното в случая не е просто, че размерът на нейния принос беше пренебрежим, но и че похватите, с които разполага т.нар. „Първа дама“ за набиране на средства и помощ на нуждаещи се са неизмеримо по-сериозни – при желание естествено.

Сумата, дарена от Вежди Рашидов е десетократна по-голяма.

„Зная колко е тежък този момент и за Маргарита, и за дъщеря й, зная какво е да се бориш за живота си, зная, че само съчувствие не стига, трябват и пари. Разбрах от драматичните думи на Маргарита Петкова, че семейството изживява много трудни дни и че са нужни средства за скъпоструващата операция на Надежда. Искам да помогна младата жена да пребори рака“, каза Вежди Рашидов.

Той се познава отдавна с Маргарита Петкова и е съпричастен с голямата тревога в семейството й. „Искам да дам надежда на Надежда и на нейните деца“, обясни Рашидов.

Вежди Рашидов многократно през годините е дарявал пари за хора в беда, за лечението на болни артисти, за сираци, за възрастни творци, за стипендии на талантливи деца, съобщават още от Комисията по културата и медиите. Те припомнят, че приходите от цяла своя изложба през 2016 г. той дари на Клиниката по детска онкология при болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

В Армения и до днес помнят големия му жест след унищожителното земетресение през 1988-ма, когато Вежди Рашидов дарява заедно с Георги Трифонов на най-тежко пострадалия град Спитак 60 хиляди долара, получени тогава от изложбата им в Индия.