ЕК: Юнкер залиташе заради ишиаса

Свят

14-07-2018, 11:04

Снимка:

кадър/youtube

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Председателят на ЕК е получил силни спазми по време на срещата на НАТО

Председателят на ЕК Жан - Клод Юнкер е имал спазми от ишиаса си, когато се появи в сряда вечер на обществено събитие, неспособен да се държи на краката си. Това съобщи говорител на ЕК, който обясни, че Юнкер е изпитвал силни спазми. Председателят на ЕК взима лекарства и се чувства по-добре, обясняват от институцията.

Юнкер е благодарен на премиерите на Холандия Марк Рюте и на Португалия Антониу Коща за оказаната подкрепа.

„На никого не пожелавам да изпитва подобна болка“, добави говорителят и съобщи, че в следващата седмица Юнкер се отправя на посещения в Пекин, Токио и Мадрид.

Появиха се кадри от церемонията около официалната вечеря на ръководителите на страните от НАТО в Брюксел. На тях се вижда, че Юнкер изпитва трудност да се движи, а премиерите на Холандия и Португалия му помагат. По-късно дори се повия снимка на Юнкер в инвалидна количка.

Говорителят на ЕК определи предположенията, че Юнкер е пиян в този момент, като „безвкусица“, обидни, нечестни. Той поясни, че на вечерята болките на Юнкер отшумели. Юнкер не е смесвал алкохол с обезболяващи средства или поне на мен не ми е известно, честно казано, добави говорителят.