Спешно Радев отложил визита в Украйна заради очакване за съставяне на служебно правителство - bulgaria.utre.bg

Спешно Радев отложил визита в Украйна заради очакване за съставяне на служебно правителство

14 юли 2018, 08:00 | България Утре
  • Снимка:
    БСП

Президентът изнервен, че БСП и Нинова не могат да договорят свалянето на кабинета

Президентът Румен Радев е отложил неочаквано предварително подготвяна отдавна визита в Украйна, съобщава сайтът Faktor.bg.  Тя е трябвало да бъде осъществена на 5 и 6 юли, но седмица преди това от „Дондуков” 2 я отменили. Това разкриха пред Faktor.bg източници от „Позитано” 20, запознати с интригата, която се пази в пълна тайна.

Промяната в плановете на държавния глава били свързани с очаквания да се гласува на 29 юни вот на недоверие на правителството, заради провал в сектор „Сигурност”. Според депутат от БСП нагласите били, че вотът на недоверие ще бъде успешен, а на Радев ще се наложи спешно да реди нов служебен кабинет. Именно заради това се провалило официалното му посещение в Украйна, мотивирали се негови съветници.

Корнелия Нинова била напълно запозната с конспирацията. Именно тя внушила на „Дондуков” 2, че шансът да свалят правителството е огромен, защото стабилността в управляващата коалиция можела да бъде пробита, а Радев бил активиран да реди свой кабинет, разказва червен опозиционер.

Директивата по оста Нинова-Радев била сваляне на правителството „Борисов 3” и формиране на президентско управление. Именно това обяснявало перманентните атаки на Нинова, Радев и обкръженията им към управлението, както и изнервеността на държавния глава, че не може да контролира изпълнителната власт и да прокарва свои планове като аферата „Грипен”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ