Великобритания и САЩ със търговско споразумение, но след Брекзит

Тръмп смекчи тона и заяви, че и с Тереза Мей са в чудесни отношения

Великобритания и САЩ ще сключат двустранно търговско споразумение веднага след Брекзит. Новината съобщи премиерът Тереза Мей след срещата й с американския президент Доналд Тръмп.

Срещата между двамата премина по познат вече сценарий – първо критики, а после мили думи. Часове преди да се срещне с британския премиер Тръмп даде интервю за „Сън“ и заяви, че Мей не се е вслушала в съвета му как точно да се „разведе“ с ЕС. Заяви, че при тези условия на Брекзит няма да има търговска сделка със САЩ и коментира, че бившият външен министър Борис Джонсън би бил чудесен премиер на Великобритания.

На пресконференцията с Мей обаче той я похвали.

„Брекзит е изключително трудна тема, но тази чудесна жена ще направи най-доброто от себе си. Тя върши чудесна работа“, каза Тръмп. Обясни, че коментарът му за Борис Джонсън е бил в отговор на въпрос дали смята, че той ще е добър премиер. Нямало как да не го похвали, след като самият Джонсън го хвалел.

„Отношенията ни с Великобритания са на най-високо ниво“, заяви още Тръмп.

Визитата му в Лондон бе белязана от десетки протести.

Но една от водещите теми около Тръмп отново бе съпругата му, която жъне похвали за безупречното си поведение и прекрасни тоалети.