109 са вече задържаните при операцията срещу битовата престъпност

Крими

13-07-2018, 17:01

Снимка:

МВР

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

50 души са задържани в страната при акция срещу битовата престъпност

Арестите са извършени в София, Перник Ботевград и Самоков

 109 души са задържани в страната при мащабната операция, която провежда МВР срещу битовата престъпност. През вчерашния ден планирани действия са извършени на териториите на ОДМВР-София и Перник, съобщиха от вътрешно министерство. В региона са задържани 77 души. Направени са проверки на общо 1715 лица и 1060 автомобили. Съставени са 309 акта, като сред проверените места са заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, автоморги и сервизи.

18 души са задържани в Ботевград, двама от които са били обявени за национално издирване. Акция е имало и в Самоков, където са задържани 14 души.

Множество нарушения са констатирани  по време на операцията в два пункта за изкупуване и съхранение на отпадъци от черни и цветни метали в Самоков и с. Райово. При проверките, извършени съвместно със служители на икономическа полиция в ОДМВР- София и РИОСВ, е установено, че площадките не отговарят на изискванията и са допуснати нарушения при воденето на документацията, за което са съставени констативни протоколи.

От служители на РУ- Правец, при проверка в къща в с. Видраре, са установени и иззети общо 14.5 литра алкохол, разпределен в 29 половинлитрови пластмасови бутилки, без български акцизен бандерол.

В рамките на проведената на територията на Пернишка област операция смесените екипи са извършили проверки и в седем автоморги, за констатирани нарушения са издадени четири констативни протокола с предписания към собствениците.