Каракачанов към Нинова: Пропуснахте да ни поздравите на стоплянето на отношенията между САЩ и Северна Корея!

Томислав Дончев през смях: Разрязахме Атлантиченския океан през средата!

Министрите продължиха да се забавляват с озадачаващото изказване на председателя на БСП Корнелия Нинова, че българското Председателство носи вина за митата, наложени от САЩ върху стоки внос от ЕС.

Явно правителството е виновно за всичко - за Скрипал, за бомбардировките срещу Сирия, за разделението в Европа, коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Много наивно си мислих, че основната ни амбиция е била да постигнем напредък за Западните Балкани. Пропуснахте да ни похвалите за стоплянето на отношенията между САЩ и Северна Корея!“, заяви патриотът. „Бях си приготвил 8 страници отчет, но като слушам изказванията в дебатите тук, се сещам за онзи стар виц –„Защо в ада на българския казан няма пазачи?“, обърна се към депутатите министърът.

Вицепремиерът Томислав Дончев също не успя да се сдържи и да остави думите на Нинова без коментар.

„Всичко бледнеене пред констатациите за нарасналата геополитическа мощ на България, която е в състояние вече да разцепи Европа. И не само да я разцепи през средата, а да я накъса. Да изтръгне от сърцето й Вишеградската четворка, да я разреже един път по хоризонтала и един път по вертикала. Що за тактическа подлост? Що за стратегическо коварство? Нещо повече – малка България е в състояние да разреже отнощенията между Европа и САЩ през средата на атлантическия океан“, коментира привидно сериозно Дончев.

Иначе по същество вицепремиерът обясни, че бюджетът по кохезионната политика за следващия програмен период ще се увеличи, а няма да намалее.

„Разбрах, че някой подкрепя различни държави за определяне на бюджета. Различни държави подемат инициативи за промяна в разпределението на средствата“, обясни Дончев. По думите му бюджетът на България се увеличава, така че „бъдете внимателни какво точно подкрепяте“, каза вицепремиерът.