Сидеров: Къде е президентът?

Според лидера на „Атака“ държавният глава трябва да е в парламента за отчитането на Председателството – другото не е държавническо

„И сме по-красиви, и сме по-добри!“, заяви лидерът на Атака и председател на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на дебата за отчета на премиера Борисов за успехите на българското европредседателство.

„България показа, че не искаме да сме буфер и да сме периферията на Европа“, подчерта Сидеров.

Според лидерът на Атака Волен Сидеров президентът е трябвало да присъства в парламента днес за отчитането на европредседателството. Според него не е държавническо, независимо от отношенията.

„Българският глас се чу по време на Евопредседателството. За първи път българско правителство посочи интереса на България и каза, че е над нашето партньорство. Имам предвид темата за миграцията, ролята на България и отношението към България, което много пъти от страна на големите държави в Европа е било пренебрежително“, коментира Сидеров.

По повод критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова за неразбирателство сред управляващите и несигурност, Волен Сидеров заяви, че коалиционните партньори в „Обединени патриоти“ са си разменили реплики след края на председателството.

„По време на председателството националистите се оказаха по-добрите европейци, няма да казвам от кого“, подчерта Сидеров.