Акциите на „Ювентус” скочиха с 35% след придобиването на Роналдо

Спорт

12-07-2018, 15:48

Снимка:

Facebook

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Фиат“ излиза на протест заради Роналдо

Борсата регистрира покачването само три дни след трансфера на звездата на „Реал Мадрид“

Още първите информации, че футболната звезда Кристиано Роналдо преминава от испанския „Реал Марид" в „Ювентус”, са увеличили интереса към акциите на италианския отбор. Буквално три дни след това те са отбелязали 35% ръст, коментират анализатори на Апенините.

Че Роналдо „продава“ най-добре, отдавна е известно и в „Реал Мадрид“. Само за девет години след придобиването на футболиста цената на отбора е скочила близо три пъти – от 1.353 млрд. евро през 2009г. до 3.48 млрд. евро през 2018г., припомнят анализатори. Голям принос за това има именно Кристиано Роналдо, благодарение на чието име и номер в отбора са продадени 40% повече тениските на „Реал Мадрид”.

Договорът за трансфер на Роналдо в най-добрия италиански отбор е 100 млн. EUR и е за срок от 4 години. Той гарантира годишно 30 млн. EUR на футболната звезда. Междувременно италианските медии съобщиха, че „Роналдо манията” вече е завладяла феновете на „Ювентус” и изчисляват, че всяка една минута се продава по една тениска с номера на Роналдо.