Бизнесменът-беглец с лъжлива кампания срещу Борисов: Имал „къща в Барселона“ и „любовница“

Политика

11-07-2018, 20:05

Снимка:

България утре

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Сръбски медии съобщават, че Цветан Василев е търсил контакти в сръбското правителство, за да избегне разследване и там

Цветан Василев е в паника, че ще бъде започнато разследване срещу него и търси контакт на най-високо ниво в сегашното правителство в западната ни съседка. Новината беше публикувана в сръбския „Блиц“.

Медията публикува серия от материали срещу бизнесмена беглец и се позова на думите на негов приятел. Обещанието му е било да инвестира голяма сума пари в сръбската икономика. Но в действителност  никога не е имал такива намерения, а се опитвал единствено да печели време, за да избегне екстрадицията.

Междувременно усложняването на ситуацията за Василев в Сърбия съвпадна с ново активно мероприятие срещу българския премиер Бойко Борисов у нас. Анонимната фейсбук група „Да спрем разграбването на България“ пусна видеоклип за „къщата“ на министър-председателя в Барселона и за „любовницата му“, която живее там, пише ПИК.

„Новината“, която уж е подплатена с документи, реално не е беше доказана по никакъв начин. Въпреки това обаче бързо беше подхваната от всевъзможни опозиционни и протестърски групи.

Подадената от измислен сайт „топка“ бързо беше поета и от традиционни защитници на интересите на бизнесмена-беглец у нас. Темата беше подхваната от подвизаващия се в момента в „Евроком“ Сашо Диков, а за да я „потвърди“ от нафталина изпълзя вече безработната съдийка Румяна Ченалова. Разжалваната магистратка, която стана известна с „гнилите ябълки“ не за първи пък тиражира лъжата.

Как похарчи хонорара си за услугата Ченалова – вижте тук.

Новата кампания с фалшиви новини идва броени дни след неверни медийни публикации, че Борисов си е купил гръцки остров. Впоследствие се оказа, че не просто премиерът не е станал собственик на райското кътче, но то дори и не е продадено и все още търси купувач.