Как да скатая от работа? – Най- задаваният въпрос в Хърватия и Англия днес

Спорт

11-07-2018, 16:04

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Полуфиналът вълнува всички

Мога ли да бъда уволнен, защото гледам мача на работа? – това е най-често задаваният въпрос в Англия и Хърватия. И има защо днес футболните отбори на двете страни се изправят един срещу друг на полуфинала на Мондиал 2018 г. За нещастие на някои, точно по време на решаващия мач ( 21 часа българско време), ще има такива, които са на работа.

Сайтът chroniclelive.co.uk дава отговор на редица въпроси, свързани с мача, и това как да феновете да го гледат, докато са на работа.

На теория да гледате полуфинала в Русия, докато би трябвало да работите, е нарушение на трудовия договор. Успокоението за голяма част от англичаните е, че и шефовете им са футболни фенове и ще направят толеранс. Все пак е важно дали Англия ще се изправи срещу Франция на финала. Подобна е ситуацията и в Хърватия, където мнозина мениджъри са намалили работното време за деня, така че феновете да са пред телевизора за мача.

А за тези, които планират да надхитрят шефа си и да гледат мача онлайн, сайтът предупреждава – може пък шефът ви да не е чак такъв „ламер“ и да е ограничил достъпа до стрийминга. Малшанс!

Мога ли да накарам шефа ми да ми даде почивка за мача? Не, но може да опитата. Всъщност и доста HR  специалисти съветват мениджърите да направят компромис с мача между Англия и Хърватия. Така всъщност ще изградят лоялност в своите служители.

И мнозина питат дали могат да си вземат болничен за мача. Всъщност е възможно. Но все пак шефът най-вероятно ще сметне 2 и 2 и ще разбере, че болничният е фалшив, а това вече е проблем.

А тениски на националните си отбори вече са униформа за мнозина в двете страни. Депутатите в Хърватия могат да се видят в парламента с тениска на отбора им. Шофьорите в градския транспорт на Англия също носят националната фланелка.

Определено всички стискат палци и тръпната в очакване.