Безпрецедентно – БГ евродепутат поиска санкции за България

В един глас със Ска Келер, която искаше България да приема и заселва неограничен брой мигранти от Африка и Близкия Изток

Безпрецедентно и скандално искане отправи българският евродепутат от ДСБ Светослав Малинов. Родният представител в европейския парламент настоя за започването на наказателна процедура срещу България, съобщава „Труд“. Подобен акт е не просто прецедент за страната ни, но и без аналог в историята на Европарламента.

Шестима евродепутати, сред които скандалната германка Ска Келер, известна с искането си България да приема и заселва неограничен брой мигранти от Африка и Близкия Изток, са автори на идеята за санкцията. Те настояват България да бъде ощетена финансово заради изграждането на магистрала „Струма“ и за Пирин.

Според писмото до ЕК аутобанът не можело да минава през Кресненското дефиле, защото там имало костенурки, смоци и лешояди, твърди Малинов. За Пирин евродепутатът повтаря лъжите на българските „зелени“, които в края на юни бяха разкрити от ЮНЕСКО и сега „еколозите“ опитват да натрапят манипулациите си през ЕП.

Самият еврокомисар Кармену Вела, към когото е адресирано искането, няколко пъти категорично заяви, че в Пирин нарушения няма.

Зад искането на Малинов е застанала коалицията „Демократична България“, в която освен „зелените“, е „Да, България“ на Христо Иванов-Бойкикев и ДСБ на Атанас Атанасов.

Санкция обаче така и няма да има. От 751 представители в ЕП едва шестима са гласували „за“.