Цветанов се срещна с бившия помощник държавен секретар на Буш и Обама - bulgaria.utre.bg

Цветанов се срещна с бившия помощник държавен секретар на Буш и Обама

10 юли 2018, 11:59 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Facebook

Председателят на ПГ на ГЕРБ на едноседмично работно посещение във Вашингтон

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е на едноседмично работно посещение във Вашингтон, САЩ. Той се срещна с бившия помощник държавен секретар на САЩ посланик Даниел Фрийд. Цветанов ще участва и в 8-ата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове и в 9-ата Среща на върха на Трансатлантическата парламентарна група.

В рамките на разговора посланик Фрийд и Цветанов обсъдиха дългогодишното си успешно сътрудничество в редица дейности като противодействието на радикализацията и тероризма и преодоляването на регионални кризи и заплахи. Председателят на ПГ на ГЕРБ запозна американската страна с резултатите от успешно приключилото Българското председателство на Съвета на ЕС и акцентът, който то и правителството на Бойко Борисов успяха да поставят върху европейското бъдеще на страните от Западните Балкани. В тази връзка Цветанов и Даниел Фрийд обсъдиха средата за сигурност в региона, както и различни аспекти на потенциалните заплахи за България и съседните страни. Двамата се обединиха около мнението, че Европа и САЩ повече от всякога се нуждаят от сътрудничество и съвместни усилия за решаването на общите предизвикателства.

По време на срещата председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и бившият директор в Съвета за национална сигурност на САЩ изразиха надеждата си, че предстоящата среща на НАТО в Брюксел ще затвърди евроатлантическото единство и ще подпомогне противодействието на външни и враждебни сили. Те обърнаха специално внимание на факта, че в днешния глобален свят много често тези сили имат асиметричен, хибриден характер.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят