„Медиана“: Ако изборите бяха сега: ГЕРБ – 24,8%, БСП – 20,5% - bulgaria.utre.bg

„Медиана“: Ако изборите бяха сега: ГЕРБ – 24,8%, БСП – 20,5%

09 юли 2018, 17:42 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Уикипедия

43 на сто биха искали правителството да изкара пълния си мандат

Ако изборите бяха днес, те отново щяха да бъдат спечелени от ГЕРБ. Партията би получила подкрепа от 24,8 на сто. На второ място се нарежда БСП с 20,5%, а на трето Обединените патриоти с 9,7 %. Това показва проучване на "Медиана", проведено сред 1008 души между 1 и 6 юли.

 При избори сега в парламента ще влезе още една партия – ДПС, която би получила 8,3 на сто подкрепа от гласуващите. Подкрепата за „Воля” би била 2,1 на сто, а за АБВ - 1,9 на сто.

Разликата между ГЕРБ и БСП се запазва в рамките на 4 на сто. Патриотите запазват стабилни позиции. ДПС е в нормалната си кондиция и няма данни за ерозия в резултат на ДОСТ и Лютви Местан. „Воля”, АБВ и различните „десни” гравитират около 2 на сто и засега са под линията за попадане в един бъдещ парламент, допълват от „Медиана”.

Според данните 43 на сто биха искали правителството да изкара пълния си мандат, 29 на сто – да си ходи, а на 19% им е безразлично. 

Според данните 37 на сто от анкетираните смятат, че ЕС ще успее да се съхрани в този си вид в рамките на следващите 10 години. 13% смятат, че Съюзът ще се превърне в нещо друго.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ