Каракачанов: Меркел и либерални евро политици поканиха мигрантите, ние сме само транзит

Не ние поканихме нелегалните в Европа, търпим само загуби, категоричен е вицепремиерът

„Политиката на Германия и няколко други държави в Европа, които безотговорно канят нелегални имигранти, ще доведе до проблем“, прогнозира пред Нова ТВ вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

„Тези хора преди 4-5 години не тръгнаха от Близкия Изток, Афганистан или от Африка, за да дойдат в България. Те дойдоха, поканени от Ангела Меркел и други либерални европейски политици, които казаха, че Европа е отворена за тях. България за тях беше само един транзитен коридор”, заяви силовия вицепремиер.

Той е категоричен, че българското правителство е заело много ясна и категорична позиция по проблема – да не се допуска влизането на нелегални имигранти през българската граница и по никакъв начин да не се допуска връщане на нелегални имигранти в страната ни.

„Откъде накъде България ще връща 45 000 нелегални имигранти? Нито предишното, нито сегашното българско правителство са канили нелегалните имигранти да идват в Европа. България понесе много загуби. Все още командироваме полицаи на границата, за да помагат на „Гранична полиция”, заяви Каракачанов.

Според министъра на отбраната ако стотиците хиляди мигранти бъдат върнати от Германия или други европейски държави обратно в Гърция, съвсем скоро същите хора отново ще тръгнат към Западна Европа.

„Какъв е смисълът на подобни безумия? И за каква солидарност говорим?”, попита Красимир Каракачанов.