Българските туристи на пето място по претенциозност в света

Общество

08-07-2018, 13:41

Снимка:

freeimages.com/ createsima

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Най-трудно се угажда на испанците

Българските туристи са на пето място по претенциозност в класация за нагласите на пътуващите към условията, които им се предлагат. Изследването е на базираната в Ню Йорк компания за съвети при пътуване Rewardexpert и направено чрез 3.5 млн. отзива за хотелско настаняване. Целта е била да се установи кои туристи са най-щастливи, докато пътешестват, и на кои е най-трудно да се угоди.
Всеки десети отзив, който е даден от българин за хотел, е бил лош. Авторите на изследването посочват, че по своята претенциозност българите са изключение сред туристите от Източна Европа, които дават добри или отлични оценки за своето настаняване. Испанците са туристите, на които е най-трудно да се угоди. Туристите от Ирландия, Исландия и Италия също ни изпреварват по недоволство.
Най-доволни от хотелите са руснаците. Почти половината от всички отзиви, дадени от тях, са възможно най-високите. Следват ги туристите от Сърбия, Ливан, Австралия, Беларус.
Авторите на изследването са взели предвид 3.5 млн. отзива за 13410 хотела в 70 държави, написани от граждани на 83 страни.