Румен Христов е новият председател на СДС

Политика

07-07-2018, 16:56

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Няма да има лов на вещици, обеща новият лидер

Румен Христов е новият председател на СДС. Той беше избран на извънредна Национална конференция в София. Досегашният заместник-председател на партията се конкурира за мястото с доктор Антон Койчев, който в момента ръководи най-голямата организация – софийската.
Гласувалите делегати са били 719. За Христов гласа си са дали 369 делегати, а за Койчев- 322. 
„Ако бъда избран за председател на СДС, смятам да възстановя експертния съвет“, каза Христов преди гласуването. И допълни, че мечтата на всеки председател е партията му да участва самостоятелно в парламента. „Освен, че изчерпахме дневния си ред от началото, допуснахме много грешки. Преди всичко грешките са свързани със силното его на лидерите на десницата“, каза още Христов.
„Заявявам категорично, че нагласата ми е да работя за консолидацията на партията, няма да има „лов на вещици“, заяви Христов, след като беше избран за председател на партията. 
Христов е бивш министър на земеделието в служебните кабинети на Ренета Инджова и Стефан Софиянски, бивш главен секретар на администрацията на президента Петър Стоянов, кандидат-президент на СДС през 2011 г.
До оставката на Божидар Лукарски се стигна след заседания на Националния съвет на СДС, на едно от които се стигна и до размяна на удари и наета охрана, която трябваше да не допусне делегати на опозиционни на Лукарски структури.