Заев: Президентът на Македония не може да спре европейския ни път

Свят

07-07-2018, 15:29

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Иванов ще подпише договора с Гърция най-късно след референдума, обяви македонският премиер

Тази седмица е историческа за Македония, подчерта Зоран Заев след края на бизнес форума от инициативата „16 + 1“, на който бяха поканени и премиерите на страните от Западните Балкани.
Той обяви, че е във връзка с опозицията и кабинета на президента на Македония Георге Иванов. Според Заев има сигнали, че президентът Георге Иванов може да подпише договора с Гърция още сега. „Ако нашият президент не го подпише след второто гласуване в парламента, тогава през септември ще има референдум. Когато излязат резултатите, ще трябва да действаме според тях. Всички ще се поклоним и който трябва да подпише, ще подпише. Надявам, че ако не го подпише сега, ще го подпише след референдума“, каза Заев.
Заев посочи, че следващия четвъртък очаква поканата от НАТО, което е исторически момент за Македония. Според допитване повече от 70% от гражданите са за НАТО, а повече от 75% са за пълноправно членство в ЕС. Заев благодари на съседите си и на гражданите на Република България, че са помогнали на Македония да излезе на този европейски път.