СДС избира лидер на мястото на Лукарски - bulgaria.utre.bg

СДС избира лидер на мястото на Лукарски

07 юли 2018, 10:25 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    СДС

Претенденти са Антон Койчев и Румен Христов

Очаква се днес да бъде избран нов лидер на СДС. Двама са претендентите за нов ръководител на партията- д-р Антон Койчев и заместник-председателят на СДС Румен Христов.
Койчев е хирург по професия, работи в Александровска болница, лидер е на софийската организация на СДС.
Христов е бивш министър на земеделието в служебните кабинети на Ренета Инджова и Стефан Софиянски, бивш главен секретар на администрацията на президента Петър Стоянов, кандидат-президент на СДС през 2011 г. Христов е част от вътрешното опозиционно крило в партията, което провокира оставката на Божидар Лукарски.
До оставката на Лукарски се стигна след заседания на Националния съвет на СДС, на едно от които се стигна и до размяна на удари и наета охрана, която трябваше да не допусне делегати на опозиционни на Лукарски структури. Самият Лукарски е номиниран за заместник-председател на СДС. Койчев е предложен също и за зам.-председател. Останалите, от които ще се избира заместник са Борислав Бориславов, Борислав Миланов, Дора Христова,Костадин Марков, Марияна Лазарова, Свилен Милушев, Теодор Петков, Тодор Грозданов и Юлиан Леков.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета