БСП вади 20 хил. лв. от партийната субсидия за Горан Брегович на Бузлуджа

Преди по-малко от месец премиерът Борисов дари същата сума за църкви и джамии – вместо подарък за рождения ден

С 19 650 лв. от партийната субсидия за Горан Брегори са се бръкнали от БСП, съобщава в. „Труд“. С крупната сума столетницата си осигурява звездата и неговия „Оркестър за сватби и погребения“ на събора си на Бузлуджа на 28 юли.

С този щедър финансов ход социалистите, които иначе са радетели за правата на социално слабите и пенсионерите,  правят опит да привлекат за събитието и по-млада публика, която да бъде облъчвана с леви идеи. Съборът под върха в края на юли по традиция е посещаван главно от по-възрастния електорат.

От БСП вече съобщиха, че на събора могат да се чувстват поканени освен техните симпатизанти и всички почитатели на музиката на Брегович.

Решението на социалистите за подобна инвестиция идва по-малко от месец след като премиерът Бойко Борисов дари същата сума на църква и джамия вместо подарък за рождения му ден. Всяка година депутатите от партията събират пари вместо да дават предмети на лидера си и сумата отива за благотворителност. 10 000 лева бяха дарени за дострояването на църквата в град Бяла, Русенско, а останалите 10 000 – за ремонт на джамията в село Подайва, Исперихско.

В края на миналата година с пари от партийната субсидия ГЕРБ закупиха общо 419 електроуреда на стойност 100 хил. лева. Те бяха раздадени на 187 семейства, пострадали от наводненията в Бургаско. Партията построи и къща за семейство, чийто дом беше разрушен от трагедията в Хитрино.