Цветанов увери опозицията: Нямам противоречия с Борисов

Шефът на ПГ на ГЕРБ пожела на БСП да стигнат „поне 50% от тази среда на диалог и уважение“

Управляващи и опозиция влязоха в необичаен диалог с отправна точка Китай в ден, в който премиерът на страната Ли Къцян е у нас за икономическия форум „16+1“. Той е в София за провеждането на утрешната седма Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа, а в китайската делегация пътуват и стотици бизнесмени.

Във важния международен форум БСП откри повод да се заяде с ГЕРБ. За целта изровиха старо изказване в друг контекст на Цветан Цветанов, че Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността.

„Каква е логиката правителството да кани Китай да финансира инфраструктурни проекти, като в същото време парламентарната група чрез своя председател само дни преди визитата на китайския премиер обяви Китай за основна заплаха“, обърна се към управляващите международния секретар на БСП Кристиан Вигенин.

Председателят на ПГ на ГЕРБ в парламента Цветанов заяви, че внушенията за противоречия с Бойко Борисов са несъстоятелни.

 „Недейте да се грижите за микроклимата на ГЕРБ, той е на изключително добро ниво и висота. Вие може само да се стараете да постигнете поне 50% от тази среда на диалог и уважение“, посочи от парламентарната трибуна Цветанов. „Това не е БСП, там вие си имате вашия проблем. Наблюдаваме говорителите Божанков, Зарков, но искаме да чуем и Мерджанов“, заяви той.

Цветанов пожела на Нинова успех за битката, която води вътре в БСП. Тя от своя страна му благодари за пожеланията и го увери „ще успеем да се справим с проблемите по принципен начин“.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков се намеси в спора и помоли председателя на парламента да обясни на Корнелия Нинова, че не са на конгрес на БСП или на Бузлуджа, а в сградата на Народното събрание.