Версия: Луд учен трови с „Новичок“ - bulgaria.utre.bg

Версия: Луд учен трови с „Новичок“

06 юли 2018, 10:59 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Freeimages.com/Jean Scheijen

Руски издания тиражират твърденията, че зад атаките може да стои бивш лаборант от британска военна лаборатория

Шокираща версия за отравянията в английските градове Солсбъри и Еймсбъри се тиражира в руските медии. Според бившия шеф на Федералната служба за сигурност на Русия Николай Ковальов зад нападенията може да стои бивш лаборант от британската военна лаборатория в „Портън Даун“, който има психични проблеми.

Според Ковальов било очевидно, че двете отравяния трябва да са дело на човек, който е участвал в разработката на отровата, но вече не работи в лабораторията. Ексшефът на руската служба за сигурност предполага, че може извършителят да отмъщава на нещо или просто да е психично болен.

Като доказателство за версията си Ковальов посочва успешното възстановяване на семейство Скрипал, както и факта, че новите двама натровени са все още живи. Според него това е знак, че лабораторията в „Портън Даун“ е в течение и затова бързо е давала на пострадалите подходяща противоотрова, с която разполагат.Коментари (1)

Потребител
българин
Ще падна от смях!!!
Е, няма по-хибридно изпълнение!
Така си е, какво толкова? Те, англичаните сами си тровят хората и после набеждават невинните!
Чудя се само, защо журналистите в България преписват всякакви подобни дивотии, без да помислят малко с горните си полукълба.
Или има защо?
06 юли, 11:49 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета