Убитият пловдивски доцент бил брутално насилен

Крими

05-07-2018, 15:11

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Илия Стоичков остава в ареста, реши съдът

Брутални подробности станаха ясни по време на гледането на мярката за неотклонение на Илия Стоичков, обвинен в жестокото убийство на пловдивския доцент Стефан Нейков. Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности. Жертвата е била сексуално насилена с бухалката, с която е пребит, стана ясно от прокуратурата.
Нейков беше убит чрез жесток побой преди дни. От прокуратурата съобщиха, че е задържан Илия Стоичков, съпруг на студентка, която се опитвала да завърши дългогодишното си образование. Мотивът за кървавата драма бил, че жената била сексуално изнудвана от доцента, за да й се свърши услуга. „Нещата не са такива, каквито се представят на медиите. Съпругата не е имала връзка с доцента“, каза от своя страна защитникът на обвиняемия -адвокат Георги Кременаров.
Освен, че е пребит, Нейков е бил и обран. От него е взет златен синджир, който по-късно е оставен в заложна къща в града. По тази причина предстои и повдигане на второ обвинение на Стоичков.
"Илия не е осъждан, има дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация. Той не е имал никакво намерение да убива лицето. Бил е афектиран", заяви адвокатът на обвиняемия в съдебната зала. И поиска „домашен арест“ или "парична гаранция" за клиента си.
Съдът обаче наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Стоичков. Според магистратите, ако е с по-лека мярка, той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението е неокончателно и подлежи на обжалване.