ОПАСНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА дебнат децата в интернет

Крими

05-07-2018, 11:17

Снимка:

Кадър - Нова ТВ

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

11-годишен си изгори ръката, за да измери прага на болката

„Пирогов“ и белези за цял живот за 11-годишен, който сам изгори ръката си заради предизвикателство в интернет. Експериментът, който е много опасен, се казва „Сол и лед“ и в капана му падат и много по-малки деца , съобщава Нова ТВ.

„Открих играта в интернет. Пробвах да видя какво ще стане и ми излязоха мехури на ръката. Направих го три пъти“, разказва Калоян, който стриктно изпълнил инструкциите на опасна игра от интернет. Включил се в предизвикателството играта, за да открие своя праг на болката.

Той не е първият пациент на отделението по изгаряне. Много деца преди него са пострадали при същото предизвикателство, разказва майката на момчето.

Това не е единствената опасна игра в интернет. 14-годишно момиче беше открито от полицаи на мантинелите на АМ „Тракия”. То търсило съкровище. Участниците трябвало да пуснат локацията си и играта им показва точно на къде да търсят.

От игра в интернет намерили локация, в която търсят ковчеже със  скрити съкровища. Добре че тогава е минал някакъв човек, който се е обадил на полицията. Те са се разхождали с двама приятели между мантинелите на скоростната тангента  по пътя за Чепинци на магистрала „Тракия”.

По думите на майката в „кутиите със съкровища“ други деца са откривали дребни суми, телефони, части от компютър.

„Играта е такава, че ти като намериш ковчежето, взимаш нещо, но и оставаш нещо, няма значение какво“, заяви тя.