Сидеров: Президентът търси „под вола теле“

Лидерът на „Атака“ видя редица противоречия в изказването на държавния глава

Критиката на президента е некоректна. И вместо да получи похвала от държавния глава и да каже „браво, най-после важни въпроси са поставяни, държавният глава започва да търси под вола теле“ и започва да критикува тази политика, което не е коректно. Това коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров от парламентарната трибуна в отговор на критиките на президента към управляващите по повод европредседателството. Според Сидеров за първи път българското правителство и българският премиер поставя много важни въпроси в Брюксел, които са били чути, и не е некоректно от страна на държавния глава да прави подобна критика.

Сидеров отбеляза редица противоречия, които е видял в изказването на Радев и посочи някои от тях.

Според него критиката, че това правителството прави така, че хората са се разколебали от европейската идея е неточна, защото в същото време Радев обяснява как ЕС вървял към разпад.

„Обясними са тези политически грешки. Знам, че му пишат текстовете хора, които са доста начинаещи в журналистиката“, обясни Сидеров.

От друга страна критиката за Дунавската стратегия е неоснователна. „Някой трябва да каже на господин президента, че председателството на България не предполага поставянето на въпроси, които са въпроси на съответната страна“, отбеляза още лидерът на Атака.