Жельо Бойчев си тръгва от ПГ на БСП след скандал с Нинова за комисията ЧЕЗ?

Политика

03-07-2018, 18:38

Снимка:

Фейсбук

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Ръководството на партията го обвинило, че не може да извади компромати за Борисов

Жельо Бойчев желае да напусне ръководството на парламентарната група на БСП, а скоро време парламента и политиката изобщо, стана ясно преди дни. Скандалът в БСП, с напускането на депутата е заради работата на специалната парламентарна комисия, която трябваше да разследва сделката с покупката на ЧЕЗ. Бойчев беше председател на комисията, която нищи сделката с участието на Гинка Върбанова и "Инерком". Лидерът на левицата Корнелия Нинова била изразила недоволството си, че комисията приключила работата си с доста вели констатации и не успяла да извади нищо уличаващо Борисов и ГЕРБ със сделката, твърди Фактор.бг.
Скандалът избухнал по време на заседание на парламентарната група на БСП. Публично Нинова нападнала Бойчев. Нелепото отношение от лидера на партията го мотивирало да вземе решението си да напусне парламентарната група, сочи още издание. И допълва, че според червени активисти партията е в тежка криза, разяждана е от интриги и сплетни. Доверието между лидерите било нулево, а Нинова демонстрирала, че е готова да води вътрешни битки.
Самият Бойчев посочи личните причини като мотив за напускането си. Въпреки желанието му да не конкретизира повода за изненадващото си тръгване от парламента, Нинова реши да обясни, че Жельо Бойчев имал намерение да се занимава с бизнес.