Джарел Милър със сериозен отпор за бой с Кобрата в София

Преговорите за провеждането на елиминаторен двубой на IBF в тежка категория между най-успелия българин на професионалната сцена Кубрат Пулев (25-1, 13 KO) и американеца Джарел Милър (21-0-1, 18 KO) продължават с пълна сила, но има един основен проблем - локацията на двубоя, съобщава Novsport.

Въпреки че Милър иска на всяка цена тази среща, неговият промоутър Дмитрий Салита заяви, че клиентът му няма намерение да пътува до България, за да се изправи срещу Пулев. Салита дори намекна за провеждането на двубоя в САЩ.

"Джарел е силно заинтересован от двубой с Пулев, но не и в София. В момента сме в процес на преговори и ще видим какво ще се случи. Това, което знаем е, че има възможност срещата да се проведе в САЩ. Мисля, че има възможност за това, но определено трябва да го обсъдим", заяви промоутърът пред boxingscene.com.

"Джарел иска да участва в големи битки. Той иска да се изправи срещу най-добрите боксьори в света. Имахме разговори и за двубой на Джарел с Антъни Джошуа, когато се очакваше той да дебютира пред американските фенове. Това е нещо, което Джарел и Еди Хърн обсъдиха веднага след последната му победа. Както обаче често виждаме, нещата в бокса се променят постоянно", добави Салита.

Представителят на IBF пък, Джанет Салазар, заяви, че организацията очаква екипите на Кобрата и Милър да се договорят за провеждането на срещата или ще последва придвижване към следващия претендент в ранглистата.

"Ако Милър реши да се оттегли от двубоя, ще насочим вниманието си към следващия свободен претендент в ранглистата", заяви Салазар.

"Милър разполага с 15 дни от момента, в който получи договора за провеждането на срещата. Търга се проведе на 25-ти юни, а договора му беше изпратен на 26-ти, така че все още се намираме в този 15-дневен срок", добави директора за връзки с обществеността в IFB.

Победителят от евентуална среща между Кобрата и Джарел Милър ще се изправи срещу британската суперзвезда Антъни Джошуа, който освен титлата на IBF притежава и тези на IBO, WBA и WBO.

Ето и ранглистата на Международната боксова федерация (IBF) за месец юни:

 Шампион: Aнтъни Джошуа

1. Вакантно

2. Кубрат Пулев

3. Джарел Милър

4. Александър Поветкин

5. Хюи Фюри

6. Карлос Такам

7. Джоузеф Паркър

8. Агит Кабайел

9. Ото Валин

10. Еркан Тепер

11. Александър Димитренко

12. Том Шварц

13. Адам Коуначки

14. Богдан Дину

15. Чарлс Мартин