Министър Кралев откри Държавното първенство по спортна гимнастика

Спорт

02-07-2018, 15:37

Снимка:

Министерство на младежта и спорта

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Спортният министър приветства родителите, които стимулират децата да спортуват

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри финалното Държавно лично-отборно първенство за всички възрастови групи, което се провежда от 2 до 6 юли в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ в София. В състезанието участват 20 клуба от цялата страна и 480 състезатели.
„За мен е огромна чест, че получих покана от моя приятел, уважавания български спортист Йордан Йовчев да присъствам на откриването на Държавното първенство по гимнастика. Възхищавам се на Вашия спорт, защото спортната гимнастика е един от най-сложните и най-фундаментални спортове. Пожелавам на всички състезатели да успеят да извървят тежкия път до отличията от големи първенства“, заяви Красен Кралев и благодари на родителите, които стимулират децата си да се занимават със спорт.
Той поздрави всички състезатели и окуражи участниците в предстоящото през август в Глазгоу Европейско първенство по спортна гимнастика.
„Вярвам, че ще защитавате достойно честта на България“, каза министърът.
Главният секретар на БФ Гимнастика и легендарен гимнастик Йордан Йовчев благодари на министър Кралев за доверието.
„Вашето присъствие днес е от изключителна стойност и ще мотивира допълнително тези деца да покажат най-доброто от себе си“, заяви четирикратният олимпийски медалист.
На събитието присъстваха още председателят на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев, председателят на Техническия комитет - жени Цветана Добрева и председателят на Техническия комитет - мъже Тодор Тодоров.