За първите 4 месеца на годината- 1,1 млрд. лв. от международен туризъм - bulgaria.utre.bg

За първите 4 месеца на годината- 1,1 млрд. лв. от международен туризъм

02 юли 2018, 14:41 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

Над 2, 430 туристи посетили България от януари до май

Повече от 1,1 млрд. лв. са приходите от международен туризъм у нас в първите четири месеца на тази година, съобщиха от Министерството на туризма. Приходите нарастват с близо 11% спрямо периода януари-април година по-рано, сочат данните на Българската народна банка. Само за месец април постъпленията от международните туристически пътувания надхвърлят 330 млн. лв., като се увеличават с 11,2 на сто в сравнение със съответния месец на миналата година. 
Резултатите са изключително добри и показват устойчива тенденция за увеличение в броя на туристите и приходите от международни пътувания, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. И добави, че резултатите показват ефекта от усилията за популяризиране на България на генериращите туристически пазари.
Резултатите за входящ туризъм за периода януари-май са още по-добри, като се отчита нарастване от 11,1 на сто на чуждестранните пътувания у нас. Броят на посещенията за петте месеца на годината достигат до 2,436 млн. В топ 5 на страните за входящ туризъм у нас остават съседните ни държави, като тенденцията се запазва от миналата година. На първо място през тази година най-много чуждестранни туристи е имало от Румъния – 427 538. Интерес към България продължават да проявяват и страните от Западна Европа, като Германия и Великобритания, както и гражданите на Израел, Русия и Украйна.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета