Бъчварова: Надхвърлихме очакванията на Европа - bulgaria.utre.bg

Бъчварова: Надхвърлихме очакванията на Европа

01 юли 2018, 12:33 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Кадър/bTV

Вотът на недоверие е бил политическа нищета

Страната ни спечели авторитет и доверие навън след европредседателството,  това каза шефът на кабинета на „Борисов 3” Румяна Бъчварова пред БТВ. По думите ѝ Европа останала много изненадана от страната ни и сме надхвърлили очакванията на всички.

„Това е изключителен опит за администрацията и за министрите в правителството. Никога не сме имали толкова добре подготвено правителство и толкова добре подготвени министри”, категорична е Бъчварова. На въпрос дали вътрешно политическите ни проблеми са били загърбени, Бъчварова коментира, че европредседателството е съвпаднало с началото на мандата на правителството, когато се взимат решенията какви реформи да бъдат направени във всяка сфера.

Бъчварова определи вотът на недоверие като „политическа нищета”.

„Това беше политическа неспособност да изведеш един проблем. Мотивите на БСП бяха сбор от медийни публикации. Това е притеснително за нас – една по-активна и състоятелна опозиция помага на управлението и на държавата, но това, което виждаме, е липса на политическа същност”, коментира Бъчварова. Тя добави, че промени в кабинета не биха били ползотворни точно в момента.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ