Променя се движението в центъра на София заради ремонти

Общество

01-07-2018, 10:36

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

От утре започва реконструкцията и около катедралата "Св. Александър Невски"

Редица ремонти в центъра на столицата стартират от днес. Това ще доведе и до промяна на движението.  Започва преасфалтиране на булевард „Васил Левски“ от Софийски университет до бул. "Патриарх Евтимий". Булевардът няма да бъде затворен за движение, тъй като ще се работи в едното платно, а другото ще бъде двупосочно. Все пак от общината препоръчват като алтернатива да се ползва булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“. Очаква се ремонтът да продължи около месец.

От днес започва и ремонт по булевард „България“, където ще бъдат сменени релсите на трамваите. Затова и се спира тяхното движение, като вместо това ще има автобуси.

Продължава ремонтът и на ул. "Граф Игнатиев". От утре пък започва ремонт около катедралата "Св. Александър Невски". Трябва да бъдат ремонтирани градините "Кристал" и "Св. Климент Охридски", част от ул. "Московска", както и бул. "Васил Левски" между паметника "Левски" и Софийския университет. В градината "Кристал" в следващите месеци ще бъдат подменени настилката, осветлението, пейките и кошчетата, както и ще бъде засадено допълнително озеленяване. Контейнерите за боклук в цялата зона трябва да бъдат подменени с подземни такива, както и да бъдат инсталирани пет обществени тоалетни. За следващата година остава ремонт на пространството около "Св. Александър Невски", както и бул. "Цар Освободител" и площада пред Народното събрание.