Тръмп обмисля да признае Крим за руски

Региони

30-06-2018, 11:54

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Той не обвинява Русия за анексирането, а Барак Обама

САЩ може да признае Крим за руска територия. Това съобщава Блумберг, като се позовава на изказване на американският президент Доналд Тръмп, който не изключва тази възможност.

Запитан дали ще признае Крим за руски, Тръмп отговаря уклончиво: „Ще видим“. Той посочи, че тази тема ще бъде обсъдена между него и руския му колега Владимир Путин, когато се срещнат.

"Ще разговаряме за всичко. Ще говорим за Украйна, ще разговаряме за Сирия, ще разговаряме за изборите и ние не искаме намеса в изборите", коментира Тръмп.

Американският президент вече коментира анексирането на Крим по време на срещата на Г-7, като заяви, че Русия е инвестирала много там. Тръмп дори настоя Русия да се върне в Г-8 – форумът бе сведен до Г-7 след анексирането на Крим през 2014г.

Досега американският държавен глава не е критикувал Путин за действията си в Крим, но хвърля вината върху своя предшественик Барак Обама. "Президентът Обама позволи това да се случи, което е много злополучно. Беше по време на мандата на Обама", заяви Тръмп.