Законопроектът за Българска автомобилна камара е оттеглен

Превозвачите прекратиха протестите

Законопроектът за Българската автомобилна камара е оттеглен от деловодството на парламента. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева преди началото на редовния петъчен парламентарен контрол.

Срещу въпросния законопроект бяха протестите на превозвачите. Те го определиха като лобистки и настояха да бъде оттеглен. След среща с премиера Бойко Борисов превозвачите отмениха протестите си, а Борисов поиска от депутата на ГЕРБ Станислав Иванов да оттегли законопроекта.

„Разпоредил съм на Станислав Иванов да изтегли закона за създаването на Българска автомобилна камара, договорил съм се с колегите и в спокойна обстановка някои от правилните неща да видим дали със закон или със сега действащите закони, наредби, да се поправят. За мое съжаление пак нещата дойдоха до този кабинет, въпреки усилията ми да се решават по министерствата. Сивият сектор да се извади от ситуацията. Предстои пакет номер 2, изключително важен за целия бранш и там ни трябва единството на бранша. Секторът трябва да бъде успокоен и дисциплиниран“, коментира преди дни премиерът Бойко Борисов темата.