Испанците от „Корал“: Молим за мирен и цивилизован протест

Общество

29-06-2018, 13:28

Снимка:

Фейсбук, Да запазим Корал

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Псевдо-екологична организация поддържа незаконно къмпингуване, сочат собствениците на терен край екоплажа

Испанската компания "Ибердрола Инмобилария", която е собственик на терен край екоплажа Корал, моли протестните действия, които се очакват утре, да бъдат по мирен и цивилизован начин, "защото нито охранителната компания, нито местната полиция са виновни за ситуация, създадена от лица и групи, които защитават своите бизнес интереси". В изявление до медиите собственикът на терена заявява, че "тъй наречената екологическа организация, която предприема действия, за да поддържа бизнеса си с незаконно къмпингуване с години на плаж Корал и на територията на собствеността на компанията, организира протеста“.
От компанията обясняват, че не възнамеряват да създават конфликти или да пречат на посетителите на плажа и "съжалява, че спирането на бизнеса с незаконното къмпингуване, което се поддържа от организацията, е довело до безкрайни атаки срещу нея".
С изявлението се казва още, че компанията е собственик на част от земята, която се намира в близост до плаж Корал. Поради замърсяването и тоновете боклук, които се изсипали на нейната собственост през предишни лета, са били сложени ограждения. Компанията е инвестирала в поставянето на оградата и в опазването на земята, като е наела местна охранителна фирма. „След поставянето на оградата, компанията получи няколко директни атаки като разрушаване на част от оградата, отрязване на дървета, нападки в медиите и др.“, пишат още от фирмата.