Отпускат 5.6 млн.лв. за ремонти на детски градини и училища

Общество

28-06-2018, 14:26

Снимка:

МРРБ

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

26 сгради ще бъдат обновени

Допълнителни 5.6 млн.лв. за ремонти на детски градини и училища ще бъдат отпуснати от Столична община. Реновирани ще бъдат общо 26 сгради.
Хората трябва да знаят, че всички приходи от инвестициите отиват директно за подобряване инфраструктурата на училищата за възпитание и обучение, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която подписа договор за реконструкцията. По думите й, София е доказала, че европейските средства отиват директно при гражданите.
Общият размер на проекта е 63,6 млн. лв., от които 58 млн. лв. е стойността на безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.
Втората фаза на този проект е насочена и към подобряване на интегриран градски транспорт, както и реконструкцията на градската част.
Това е един от най-важните проекти, насочен към бъдещето на децата ни, каза регионалният министър Николай Нанков. „Убеден съм, че всяка инвестиция в образователна инфраструктура, в образование, в нашите деца ще се изплаща в пъти с годините напред. Образованите, будните деца са гаранция за стабилна и единна Европа“, заяви Нанков.