Шофьорът, прегазил малкия Паоло, излиза от затвора предсрочно

Крими

28-06-2018, 11:25

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Георги Сапунджиев нямал провинения, интересувал се от религия

Георги Сапунджиев, който прегази и уби 4-годишния Паоло Иванов, ще излезе от затвора предсрочно. Старозагорският окръжен съд разгледа молбата му за предсрочно освобождаване и я уважи, предаде Btv.
Сред мотивите на съда са, че Сапунджиев е излежал повече от половината от наказанието, не е имал провинения, работил е във външна фирма. В затвора за записал в курс за отговорно шофиране, където показал „блестящи резултати”. Вече се интересувал и от религия.
Според съдиите, шефовете на затвора и психолозите рискът от рецидив при извършителя на тежкото престъпление е нисък.
През 2014 г. на пешеходна улица в Стара Загора шофьорът навлязъл с джипа си в забранената зона. При опит да направи обратен завой прегазил детето. Момченцето карало колело. Паоло загинал на място.
На първа съдебна инстанция шофьорът получи 3 години и 4 месеца затвор. Втората съдебна инстанция завиши наказанието на 9 години, но то бе намалено, след като Сапунджиев призна вината си и делото се гледа по съкратена съдебна процедура. Така присъдата стана 6 години. Присъдата е излежана в затворническо общежитие. Сапунджиев излежава присъдата си от 2015 г.