Цялата пожарна на крак заради опасното време

Общество

28-06-2018, 10:47

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Очакват се над 50 литра на кв.м. дъжд

Целият състав на пожарната служба в страната е в готовност за реакция във връзка с обявения код за опасно време, съобщиха от МВР. По разпореждане на министър Валентин Радев директорът на пожарната ще направи на място оценка на предприетите превантивни дейности и организация от пожарните служби в централната част на страната.
За пореден ден целият състав на пожарната служба в страната, включително свободният от дежурство, е в готовност да реагира на извънредни ситуации, резултат от тежката метеорологична обстановка. За днес, 28 юни, НИМХ на Българската академия на науките обявява оранжев код за опасно време за цялата страна, с изключение на област Видин, където кодът е жълт. Прогнозата е за интензивни и обилни валежи, като на места количеството им ще надхвърли 50 литра на кв.м.
За последните 24 часа сигнали за наводнени приземни етажи, мазета и части от уличната инфраструктура са постъпили за адреси на територията на областите Бургас, Хасково и Пловдив. В района на град Средец пожарни екипи са извършили отводнителни дейности на 12 къщи и дворове. В резултат от преливане на микроязовир е залят част от пътя Харманли-Тополовград, при отбивката за село Коларово. Дванадесет сигнала за наводнени мазета и два подлеза са получени и в пловдивската пожарна служба. На място веднага са били изпратени спасителни екипи. Към момента няма данни за застрашени хора и населени места.