Жельо Бойчев напуска ръководството на ПГ на БСП

Политика

28-06-2018, 10:01

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Щял да се занимава с бизнес

Жельо Бойчев желае да напусне ръководството на парламентарната група на БСП, а скоро време парламента и политиката изобщо. Това съобщи пред журналисти в парламента лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя уточни, че Бойчев все пак ще остане член на БСП и член на градската организация. „Опитахме се да го разубедим, защото е изключително ценен колега. Просто ще ни липсва и съжаляваме“, коментира соцлидерът.
Като мотив за напускането си червеният депутат е посочил лични причини.
Въпреки желанието му да не конкретизира причините за изненадващото си тръгване от парламента, Нинова реши да обясни, че Жельо Бойчев има намерения да се занимава с бизнес.
Тя изтъкна, че той е постъпил почтено, защото „човек, когато се занимава с политика, трябва да е отдаден на 100%. Когато се занимава с бизнес - да прави бизнес“. По думите й не трябва да се изпада в конфликт на интереси. Решил е, че личният му живот трябва да се развива по друг път, допълни Нинова.
Все пак той Бойчев ще остане в националния съвет на партията. „Прекалено дълго съм в БСП, за да си помисли някой че няма да бъда ангажиран“, подчерта той. Още не се знае кой ще заеме неговото място.
Напускането на Бойчев се случва няколко дни, след като народният представител от групата на „БСП за България“ Спас Панчев се отдели от тях. Той остана в Народното събрание като независим депутат.