Радев: Бягствата от затворите са единични, важна е тенденцията

Крими

27-06-2018, 09:48

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Изненадах се, че прекъснаха дебатите по вота на недоверие, никой от опозицията не искаше да говори, обясни вътрешният министър

„Бягствата от затвора са единични случаи, мен ме интересува тенденцията. Трябва да помислим дали броят им се увеличава или намалява спрямо преди“.  Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред БНТ. „Избягалият в Ловеч го хванахме за 52 часа, аз се опитвам като министър да гледам тенденциите“, допълни Радев и каза, че повечето избягали затворници биват заловени.

МВР-шефът коментира бягството на арестант в Пловдив. Той определи случая като „сериозна полицейска грешка“. „Съществен пропуск на полицаите, веднага спряхме отпуската на шефа на Районното управление. Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив ще реши каква отговорност да бъде понесена“, каза вътрешният министър.  Предстои проверка на обстоятелствата и какво точно се е случило, допълни Радев. И подчерта, че последните 5 избягали затворници са заловени.

Министър Радев коментира и случая с избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов, който беше застрелян по-късно в Ботевград. „Нашата грешка е, че не успяхме да опазим Пелов, пазим всички граждани, стъпка ни трябваше, за да предотвратим две жертви. Продължаваме да получаваме сигнали за другия избягал затворник - Радослав Колев“, каза още министърът.

На въпрос за вчерашните дебати по вота на недоверие към правителството, Радев отговори, че е изумен от това, че те бяха прекъснати. „За мен беше изненада, че прекъснаха дебатите по вота на недоверие. Не ГЕРБ реши, че няма нужда от дебати. Ние бяхме подготвени. Останах изумен, че никой от опозицията не иска да говори. Не изчерпаха времето за изказвания“, каза Радев.