Тома Биков: Във вота на недоверие няма политика, има преглед на печата

Политика

26-06-2018, 09:55

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

600 полицаи са напуснали системата, 1700 са назначени, посочи депутатът от ГЕРБ

„В мотивите на вота на недоверие няма и 100 грама политика, има преглед на печата, публицистика. БСП или са социологическа агенция, след като говорят какво чувства народът, или са главна редакция на наполовина жълт вестник.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред NOVA телевизия в отговор на обвинения от депутата от БСП Елена Йончева, че в България няма сигурност, има кражби, набези по селата. По думите на Биков има комплексни проблеми, които няма да се решат за 3 дни или в вот на недоверие.
„Част от управленската програма на ГЕРБ гласеше, че във всяко село ще има полицаи. Над 2000 души са напуснали системата“, каза по-рано Йончева. „Около 600 полицаи са напуснали, а на тяхно място са назначени 1700. Обещанието на ГЕРБ е да има 1000 назначени полицаи за 4 години. За една година са назначени 1700 и вероятно ще бъдат назначени още“, посочи депутатът от ГЕРБ.
"В селата с набези - над 30 000 деца са вкарани в системата на образованието. Да се надяваме, че те няма да бъдат докарани до това оскотяло състояние на цели групи наши съграждани, които са отглеждани с години", каза Биков.
"Не знам дали хората ще останат равнодушни, но ще останат отвратени", каза още депутатът от ГЕРБ за предстоящия дебат в парламента. „Не виждам кой точно премиер от БСП ще направи по-велики неща. Алтернатива означава, например - вземете парите от енергетиката и ги сложете в МВР“, каза още Биков. По думите му би било добре, ако има истински дебат за проблемите в сектор „Сигурност”. „Съжалявам, че днес няма да има дебат по същество”, заяви Биков.